Vols conèixer el Museu de l’Aigua de Salt ?? Fem una visita guiada pel proper dia 11. Inscripcions obertes !!

Apunteu a les agendes. El diumenge 11 de desembre s’organitza una visita guiada pel Museu de l’Aigua de Salt, ubicat a la Factoria Cultura Coma Cros. La visita és gratuïta i les places són limitades. Els que vulgueu assistir-hi, heu d’inscriure-vos en aquest enllaç.

Per què Salt té un Museu dedicat a l’Aigua ??

Perquè la nostra vila no s’explica sense la presència del riu Ter i, posteriorment, de la sèquia Monar.  Aquesta presència constant d’aigua és la que ha configurat la personalitat de Salt al llarg dels segles.

Gràcies al riu i a la sèquia, Salt va configurar-se des de temps remots com un poble agrícola i el principal subministrador de productes d’horta a la ciutat de Girona.

Però l’aigua encara transformaria molt més la nostra vila a partir del segle XIX, amb l’esclat de la revolució industrial, va veure aparèixer les grans indústries tèxtils, atretes per la possibilitat d’aprofitar els recursos hídrics que els proporcionava el pla de Salt i el riu Ter i la sèquia Monar.

La implantació de fàbriques va transformar radicalment el paisatge i la realitat saltenca de tal manera que va passar de tenir uns 5.000 habitants en la dècada dels anys 50 del segle XX a més de 30.000 en el 2010.

Sense l’aigua, doncs, no s’entendria ni la història ni la personalitat de Salt.

D’altra banda, el Museu vol donar a conèixer al visitant la importància de l’aigua, des de la seva composició química fins a l’actual recerca en altres planetes, passant pels diferents estats en què la podem trobar.

A través d’un recorregut amè descobrim la importància de l’aigua per a la flora, la fauna, la natura i l’home, des de la creació de la vida a la Terra, fins a l’ús que n’ha fet la humanitat al llarg dels segles.