Salt i el Barça treballen plegats : ha retornat el projecte Futbol Net a la nostra vila !!

L’Equip de govern  de Salt, convençut de l’important paper integrador que l’esport pot desenvolupar a Salt, ha treballat de valent per rellançar el projecte Fútbol Net, que des de l’any 2012 no s’havia portat a terme. De fet, només es va poder desenvolupar durant el seu primer any, el 2011, quan la Fundació del FC Barcelona va engegar el projecte Futbol Net i Salt en va ser una població pilot.

L’alcalde de Salt Jordi Viñas (ERC), que va visitar ahir els joves durant la realització de l’activitat i va compartir valoracions amb els coordinacions valorava molt positivament l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa entre els joves de Salt i ho veu com una oportunitat per afavorir juntament amb altres programes la cohesió i la convivència a través de l’esport.

Es tracta d’un programa que pretén per fer servir l’esport com a eina integradora i re-educadora, que impulsi valors propis de l’esport: esforç, sacrifici, treball en equip, etc.,  als joves Saltencs.

L’alcalde n’està convençut que iniciatives com aquesta són la línia a seguir des de l’Ajuntament i té clar que es continuarà treballant per assegurar que aquest projecte tingui la continuïtat que es mereix i que cada any siguin més els joves Saltencs que en puguin gaudir.

El projecte Futbol Net ha estat possible gràcies al suport de la Fundació FC Barcelona, amb una aportació de 10.000€, material esportiu i tota la metodologia de treball, la Diputació de Girona amb una aportació econòmica de 20.000€ i l’Ajuntament de Salt amb una aportació econòmica de 5.000€, l’accés a totes les instal·lacions esportives i la coordinació juntament amb la Fundació FC Barcelona.

L’equip de monitors que treballen amb els més de 50 nens està integrat per un coordinador de territori i dos monitors, creant un equip multicultural que està donant molt bon resultat en aquests primers mesos des del seu inici.

Programa JUGUEM

Des de l’ajuntament s’ha fet aquest any una important tasca de difusió a escoles i instituts per donar a conèixer el projecte que va adreçat a joves d’entre 10 i 16 anys i que s’ha vinculat al programa JUGUEM, que des de l’any 2012 centralitza tots els treballs en matèria de cohesió, integració i convivència a la nostra vila.

Enguany, més de 400 nens i nenes poden realitzar activitats extraescolars una vegada finalitzada l’escola amb la col.laboració de diverses entitats de la vila, reforçant d’aquesta manera els vincles entre les entitats i els jovent del poble, buscant sinergies i complicitats.

Fotografia : una imatge promocional del F.C. Barcelona