Salt acull per primera vegada una retransmissió del Liceu a la Fresca, oferint l’òpera “La Bohème”

La vila de Salt oferirà, per primera vegada, una retransmissió en directe d’una òpera, “La Bohème”, dins  la campanya estiuenca El Liceu a la Fresca. L’òpera podrà ser vista en una gran pantalla que s’instal·larà al Parc de la Massana el divendres 8 de juliol, a partir de les 22h. L’entrada és gratuïta.

El Liceu a la Fresca va començar l’estiu del 2015 com una iniciativa que vol apropar l’art operístic a la gran població.

A través d’una pantalla instal·lada en un espai públic (places, rambles, platges, etc.), es retransmet l’òpera que s’interpreta al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.  L’èxit d’aquesta iniciativa ha fet que per a l’estiu del 2016, poblacions com Salt també hagin estat sumades.

 

La Bohème

És una de les òperes més importants i més interpretades a tot arreu, des de la seva estrena el 1896. Creada per l’italià Giacomo Puccini, descriu una història d’amor  entre dos joves en el París del 1830, en el món dels artistes bohemis de la capital francesa.

Els dos joves, Mimí i Rodolf, s’enamoren tot just en conèixer-se.  Un temps després, ell trenca amb la noia, oficialment per un malentès. La realitat, però,  és que ella està molt malalta i Rodolf, que no té diners, se sent culpable de no poder pagar cap tractament perquè ella millori.  Al final, els dos enamorats es retroben just  abans que ella mori.

Això sí, cal advertir que l’obra que es veurà a Salt està ambientada en el Londres del 1930. Per a més informació, consulteu l’enllaç.

A la imatge, un moment de la versió que gaudirem a Salt (fotografia del Liceu)