Salt és artesania

Fires monogràfiques i d’artesania

La Fira Internacional del Cistell de Salt, que se celebra cada primer cap de setmana d’octubre al cor del Barri Vell, és referent de l‘artesania en fibres vegetals arreu d’Europa. Amb més de cinquanta expositors nacionals i internacionals cada any presenta la millor cistelleria tradicional i les propostes dels més reconeguts artistes contemporanis. Hi destaquen les exposicions del país convidat i les peces presentades als premis CICRA (Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó), una mostra de les millors creacions d’ara i de sempre.

Al març hem incorporat una nova fira per tal de descobrir el món de la gastronomia dels Food Trucks. Un programa ple d’activitats, des de jornades més tècniques fins a actuacions musicals i jocs per als més menuts! Poder gaudir d’aquesta magnifica combinació amb la família i els amics!

A la primavera, al Parc del Rec Monar podeu passejar per la Fira de la Flor i el Planter, un mercat amb parades de planter flors i estris d’horta artesanals, visites guiades a espais naturals, tallers i demostracions per a nens i adults. Una jornada lúdica i familiar en què la tradició i les noves tendències conflueixen en harmonia.

I al maig, Salt recupera la tradició del seu passat tèxtil amb la Fira Tèxtil i Botiga al Carrer a redós de la Factoria Cultural Coma Cros, que per a l’ocasió obre les seves portes i ens convida a conèixer el seu passat i acull l’artesania d’avui.

  • Fira de la Flor i el Planter de Salt

  • Peça gegant

Salt és Vida…

Salt gaudeix d’una important vida associativa i cultural. La seva població és activa, inquieta, innovadora, però també conservadora de les tradicions i la cultura popular.

Per això pot presumir de tenir associacions molt consolidades que amb la seva feina conserven i difonen la cultura popular i tradicional catalana, i orgullosos de la seva vila porten el nom de Salt allà on van.

Entre aquest grups destaquen, sobretot la colla castellera els Marrecs de Salt, que es van convertint en colla de referència en el món casteller pels seus èxits, la seva gosadia i el treball constant. També tenim els Amics dels Gegants de Salt i les seves cercaviles de gegants i capgrossos, els Diables d’en Pere Botero, que amb els correfocs omplen de foc, llum i color els esdeveniments locals, i moltes altres entitats i associacions que amb les seves idees i iniciatives omplen de vida i activitat el dia a dia de Salt.