El 10 de juliol viurem la XV Baixada en Piragua pel Ter-Memorial Francesc Ferrer per reivindicar el retorn de cabal al riu Ter

El club de piragüisme Salt-Ter ha obert les inscripcions per la XV edició de la Baixada en Piragua pel Ter que tindrà lloc el diumenge 10 de juliol. L’edició d’enguany com és habitual és Memorial Francesc Ferrer per recordar la figura d’aquest activista i polític gironí que va significar-se per reivindicar el retorn del cabal del riu.

El Ter pateix una gran desviació del seu cabal per subministrar aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona, deixant el curs gironí amb un mínim. Precisament, aquest retorn de cabal va ser una de les reivindicacions més conegudes de l’activista, escriptor i polític gironí Francesc Ferrer i Gironès (1935-2006).

El descens de la XV edició mantindrà el recorregut habitual dels darrers anys. La sortida estarà situada a la Barca de Bescanó, els participants passaran pel Parc d’Aigües Braves de la Pilastra, creuant els termes municipals de Salt i de Sant Gregori, arribaran, després de completar un recorregut fàcil de 6km, al Parc de les Ribes del Ter al barri gironí de Fontajau.

Les inscripcions les podeu fer en aquest enllaç.