La XVI Cursa Cros Vila de Salt estrena recorregut

Tot a punt perquè el proper diumenge tingui lloc el XVI Cros Vila de Salt organitzat per l’Ajuntament de Salt, el Consell Esportiu del Gironès i Esports Parra, que forma part del circuit gironí d’aquesta especialitat. Com a principal novetat respecte a altres anys és que augmenta la visibilitat del recorregut, que s’ha centrat al Pla dels Socs, a tocar del riu Ter. Això permetrà al públic assistent gaudir d’una visió més àmplia de la cursa i dels participants.

La resta del recorregut passarà per les Deveses de Salt. El centre neuràlgic de la prova serà l’Àrea Recreativa del Pla dels Socs : allà hi haurà la sortida i l’arribada, així com els serveis de recepció, inscripció, bar, etc. També des d’allà es podrà visionar gran part de la cursa.

Tot i que encara no hi ha xifres definitives, les previsions indiquen que es tornarà a repetir com en les darreres edicions la xifra al voltant de 600 a 700 participants, que des de les 9:30h fins a les 11:20h competiran en les diferents categories, alternant els dos recorreguts dissenyats per l’organització: petit de 470 metres i llarg de 1690 metres.

En total hi haurà 6 sortides per a les 16 categories senior que aniràn dels 2250 als  i 9020 metres i 9 sortides infantils dels 100 als 1875 metres, una diversitat pensada per fer gaudir a petits i grans d’una bona estona en un entorn agradable enmig de la natura practicant esport.

Entre els participants hi haurà una important representació escolar de Salt. I és que quatre centres aportaran alumnes a la cursa de diumenge : els instituts Vallvera i Salvador Espriu, el centre FEDAC Salt, i el col·legi Silvestre Santaló.

A la imatge, el recorregut de demà.