Rutes de Llegenda El pelut de la Pilastra

El pelut de la Pilastra

Aquest itinerari és el més llarg de tots el que us proposem  de fer pel Parc de les Deveses de Salt, raó per la qual pensem que el podeu fer a peu, però també amb bicicleta; i en podeu fer només un tall, o tot sencer, depenent del temps que tingueu o de les ganes que hi poseu.

Longitud: 12 km

Durada: A peu:4h En Bicileta: 1h

Per això mateix, perquè és l’itinerari més llarg i el que recorre el Parc de Les Deveses de Salt de cap a cap, us proposemm de fer la Ruta de les Quatre Estacions, duran cadascuna de les estacions de l’Any (primavera, estiu, tardor i hivern) durant les quals us ajudarem a descobrir unes Deveses diferents, canviants al llarg de l’any, destacant el que per a cada estació, us pot resultar més atractiu.

Llegenda

En la popular llegenda saltenca jo, un gegant eixerit i ben plantat que sóc anomenat El pelut de la Pilastra (ja descobrireu per què), amb la meva força descomunal, vaig ajudar a una bonica nimfa, la Mifegínia. Em va demanar (i així vaig fer), que construís un canal ben llarg per desguassar l’aigua que s’havia acumulat en aquest indret de la Plana de Salt i aconseguir que tot tornés a tenir el seu bon aspecte de sempre. A canvi vaig aconseguir el que ja us explicaré més endavant…

Rutes de Llegenda El pelut de la Pilastra

El pelut de la Pilastra