EUSES i el CAP Salt-1 inicien un projecte de tractament amb pacients de fibromiàlgia

El dirigeix la professora Mercè Sala Bassó, dins l’assignatura Reeducació Postural i del Moviment

L’Escola Universitària de la Salut i de l’Esport i el Centre d’Atenció Primària de Salt Jordi Nadal estan realitzant conjuntament una prova pilot de tractament fisioterapèutic a persones afectades de fibromiàlgia dins l’assignatura de “Reeducació Postural i del Moviment” que imparteix la professora dEUSES Mercè Sala Bassó.

Aquestes sessions tenen lloc a EUSES els dilluns a la tarda. La previsió és que durant el curs 2014/15, el CAP Salt-1 hagi derivat a EUSES una seixantena d’afectades de fibromiàlgia. La fisioterapeuta i professora Mercè Sala és qui dirigeix i orienta els alumnes d’últim curs del Grau en Fisioteràpia en el tractament de les pacients.

Els objectius de la RPM (Reeducació Postural i del Moviment) en aquests tipus de patologia són la disminució i posterior reequilibració del to muscular, la millora del moviment articular i funcional i, finalment, l’optimització de l’autopercepció corporal, que en conseqüència tindrà com a resultat la disminució del dolor musculesquelètic.

L’equip sanitari del CAP Salt-1 responsable del projecte on s’engloba la intervenció a EUSES està format pel doctor Robert Riera, doctor Ferran Tamarit i les infermeres Dolors Fabregó i Marissa Bach.

Font: EUSES