Salt, una de les cinc seus de la Diada 2016

Les manifestacions de la Diada 2016, organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, es descentralitzaran i tindran lloc en cinc llocs de la geografia catalana. A les comarques gironines, Salt n’és la que acollirà als milers d’assistents que es preveuen a la marxa que es farà al Passeig dels Països Catalans.

A la resta de Catalunya, les altres quatre poblacions seran Barcelona, Lleida, Tarragona i Berga. Cadascuna de les cinc localitzacions tindrà un lema principal. El que pertoca a la nostra vila és “La República de la Solidaritat i la Diversitat”.

A la capital nacional, Barcelona, el lema serà “La República de les Llibertats”, a Lleida, “La República de l’Equilibri Territorial”, a Tarragona, “La República en Xarxa i de Progrés”, i finalment, a Berga, “La República de la Cultura”.

El lema d’aquest any és “A punt”, que significa que  Catalunya “ja està preparada” per ser un estat independent i que ” el punt final” del procés independentista cada dia està més a prop. Així doncs, si l’any passat el punter que va recórrer la Meridiana posava l’èmfasi “en el camí, en la direcció”, aquest any el focus està en “el final, la destinació, el destí i l’arribada”.

Des de l’Ajuntament, us anirem informant de tot allò relacionat amb les afectacions municipals durant el diumenge 11 de setembre, mentre que per a la resta de informació de la Diada d’enguany podeu consultar el web oficial de l’Assemblea Nacional Catalana.