Salt esdevé capital del diàleg amb l’XI Lliga de Debat Universitari

Salt esdevé capital del diàleg amb l’XI Lliga de Debat Universitari

Dilluns, 23 de març de 2015. La seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Salt (el Gironès) acull des d’avui dilluns 23 fins al divendres 27 de març l’onzena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Josep Maria Basté, delegat territorial de la UOC a les comarques gironines, presidirà aquesta vesprada l’acte inaugural de la competició, organitzada des de l’any 2005 per la Xarxa Vives. Podeu seguir el minut a minut de la competició des de https://storify.com/xarxavives/xi-lliga-de-debat-universitari.

Durant tota la setmana, 70 alumnes de 13 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya) participaran en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa, a través del debat sobre un tema polèmic i d’actualitat. Alguns dels equips han estat triats en fases prèvies a les seues universitats d’origen, que han comptat amb la participació de més de 400 alumnes.

El tema a debatre en aquesta ocasió pels equips participants és «Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?» i la competició es podrà seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter a través de l’etiqueta #lligadedebat.

En finalitzar la competició universitària, divendres 27 de vesprada arrancarà al mateix espai la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que comptarà amb la participació d’equips representants de 9 centres educatius de Catalunya i el País Valencià, seleccionats en fases locals a les universitats d’Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Girona, Jaume I, Lleida, Pompeu Fabra, València i Vic-Central de Catalunya. Centenars d’estudiants han participat en aquestes fases prèvies.

XI-lliga-de-debat-universitari-2

FONT: Universitat Ramon Llull