Salt, clúster teatral de les comarques gironines

Salt, vila teatral. Aquesta podria ser una de les millors definicions de la nostra vila, que amb els anys ha esdevingut un sòlid clúster teatral, és a dir, un focus d’atracció tan professional com amateur.

Ni tan sols a l’agost s’atura la vida teatral. Ben aviat, a Salt, veurem les banderes del Festival de Teatre Amateur (FITAG).  En les fotografies adjuntades al text, us mostrem les banderoles que aviat decoraran alguns carrers per anunciar-vos que la nostra vila n’és una de les seus.

I és que Salt és un focus on es viu i es respira teatre per totes bandes.

 

Clúster Escènic

Precisament, dins del programa del FITAG, al Teatre de Salt veurem el divendres 26 d’agost l’obra  La Mauvaise Conscience, del grup teatral del Senegal, “La Rénedrame”.

Salt és la seu de l’empresa Bitò Produccions, la qual dirigeix tant  Temporada Alta –Festival de Tardor de Catalunya,  com el Teatre de Salt, el qual també forma part del programa Escenaris-Teatres del Gironès.

Però també cal recordar que a la Casa de Cultura Les Bernardes es fa un curs de teatre, dirigit als nois i noies de 7 a 14 anys, emmarcat en el programa d’Escola de Teatre del Gironès.

A la Factoria Coma Cros hi trobem El Canal, Centre d’Arts Escèniques,  un centre nacional de producció i de creació escènica que forma part de la xarxa de centres públics conjuntament amb el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure i els Centres d’Arts Escèniques de Reus i de Terrassa.

A banda, hi ha l’activitat de grups com el Safareig Teatre, que l’any passat van recuperar una versió de Els Pastorets de l’autor Salvador Sunyer.

Més enllà del teatre i la interpretació, també us volem recordar que ja portem dues edicions del projecte “Salt en Dansa”,  impulsat per l’Ajuntament de Salt, la Cia Las Lo Las i el Nou Espiral. El projecte consisteix en un taller de dansa setmanal amb l’objectiu d’arribar a crear un espectacle de dansa comunitària amb participants no professionals.