Salt celebra una gran festa amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Salt celebra una gran festa amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Prop de 300 persones es van donar cita ahir dijous, dia 12 de març, a l’Auditori de la Coma Cros de Salt per celebrar el Dia Internacional de les Dones. L’acte va estar organitzat per l’Ajuntament de Salt, conjuntament amb el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la Fundación Atenea. Les associacions i entitats que formen part de la Taula de Dones de Salt van ser les protagonistes de l’acte a través de les diverses activitats que es van presentar. En aquest sentit, es van recitar poemes i textos d’homenatge a les dones, es van atorgar els premis del II Concurs de fotografia Amateur “La imatge de la igualtat” i es va acabar l’activitat amb un gran ball tradicional gambià.

L’Ajuntament de Salt conjuntament amb el SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la Fundación Atenea van organitzar, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, un conjunt de d’activitats que tenien com a objectiu reconèixer la important tasca de les dones en la societat, així com celebrar les conquestes assolides fins ara. En aquest sentit, les associacions i entitats que formen part de la Taula de Dones de Salt es van sumar a aquesta celebració i, mitjançant diverses manifestacions artístiques, van voler fer palès el seu homenatge a les dones.

La tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’atenció a les persones de l’Ajuntament de Salt, Fanny Carabellido, va donar començament a l’acte amb la lectura de la Declaració Institucional del 8 de març. Tot seguit es van atorgar els premis del II Concurs de Fotografia Amateur “La imatge de la igualtat”. Els guanyadors van ser: Alba Riveiro amb el primer premi i l’Associació Bansang Missira, la Xarxa d’Esplais del projecte Juguem’, i els joves de la fàbrica Jove de Salt amb els premis al 1r, 2n i 3r finalista respectivament.

A partir d’aquest moment, les associacions i entitats de la Taula de Dones de Salt van fer les protagonistes de l’acte. L’Associació ACUPEG, la Comissió Femenina de la CASC, les Associacions Bansang Missira i Joves Gambians, l’Associació IDEM, l’Associació Wakkilare i l’Associació Dones d’Amal, van llegir textos i poemes i van representar balls tradicionals dels seus països. També es va presentar un mural sobre la maternitat confeccionat per les dones del Projecte Vincles del Casal dels Infants i es va exposar una gran tela estampada feta pels nenes i nenes del Projecte Juguem’.

Al finalitzar l’activitat es va oferir als assistents un petit vernissatge, cortesia de l’Agenda Cultural de la Coma Cros de l’Ajuntament de Salt.

Amb aquest acte, la Taula de Dones de Salt dóna continuïtat a la seva aposta per commemorar les diferents diades relacionades amb les dones mitjançant programes únics d’activitats. L’objectiu és aglutinar les diverses iniciatives d’entitats, associacions, projectes, serveis, etc. i promoure d’aquesta manera una visió de la ciutat amb relació a la dona que sigui fruit del treball col·laboratiu i en xarxa.

 

DIAINTERDONA