• VIES VERDES

RUTA DEL CARRILET

Per les vies del tren

Realitzar la Ruta del Carrilet és una experiència única a cop de pedal s’uneixen els pobles i ciutats de les comarques Gironines. Des de la Garrotxa fins la Costa Brava.

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d´Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d´en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar.

Vies Verdes Girona Salt

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d´Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d´en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S´inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l´antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d´Hostoles i els nuclis urbans d´Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s´integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s´han fet dels recursos hidràulics del riu.

QUILÒMETRES

54 Km

DESNIVELL

1,5%

DIFICULTAT

Mínima

PAVIMENT

Sauló compactat

ALTITUD MÀXIMA

620 m (coll d’en Bas)

ALTITUD MÍNIMA

70 m (Girona)

SERVEIS

WC estacions
Centre BTT d’Amer

RENFE
Línia Barcelona-Portbou (Estació de Girona)
Pl. Espanya, s/n – 17002 Girona
Reserva de bitllets: tel. 900 41 00 41
www.rodaliesdecatalunya.cat

TEISA
Tel. 972 20 48 68
www.teisa-bus.com

PER CARRETERA
AUTOPISTA AP-7 (A-7)
C-63, N-1417, N-260 I N-II
www.mobilitat.net

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA
Oficina de Turisme: tel. 972 18 67 08
Informació sobre vols: tel. 972 18 66 00
Tel. 972 20 48 68

ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona.

Ruta del Ter Salt