Primera Jornada de Salut Comunitària a Salt

Salt acull la primera jornada de salut comunitària de Girona per compartir experiències entre professionals i administració

Serà també la XI Jornada de la Xarxa AUPA, un projecte de diverses institucions per promoure els projectes de salut comunitària en l’atenció primària a Catalunya

La Coma Cros de Salt acollirà aquest divendres, 24 d’abril, la I Jornada de Salut Comunitària de Girona i XI Jornada de la Xarxa AUPA, amb el tema “Salut comunitària: a l’onzena va la vençuda? Parlem-ne”. L’objectiu és ser un lloc de trobada de professionals de l’àmbit de la salut i serveis socials per compartir experiències i debatre al voltant del model d’atenció que es vol, on la comunitat és el centre. Amb aquesta primera trobada gironina es vol iniciar un seguit de jornades de periodicitat bianual per promoure i donar a conèixer les accions en salut comunitària que es duguin a terme a la Regió Sanitària de Girona.
La jornada està organitzada pel Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i Albera Salut, les entitats que formen part de la Xarxa AUPA al territori. L’acte d’inauguració tindrà lloc a dos quarts de deu del matí i comptarà amb la presència del secretari de Salut Pública a Catalunya, Antoni Mateu; el director general de planificació i recerca en salut i president del Consell d’Administració de l’ICS, Carles Constante; el president del Consell d’Administració de l’IAS, Joan Profitós; el vicepresident primer de DipSalut, Josep M. Corominas; la coordinadora de la Xarxa AUPA, Maria Cinta Daufí, i l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé.
Seguidament es farà una taula rodona on es presentaran quatre experiències d’activitats de salut comunitària organitzades per diversos centres de salut a Girona per atendre diferents aspectes (la fibromiàlgia, la salut mental i l’obesitat i el sedentarime). Una segona taula abordarà les actuacions que es poden realitzar des de les administracions locals i finalment la darrera taula presentarà l’estratègia de desenvolupament de salut comunitària a Catalunya: des del Departament de Salut, CatSalut, Agència de Salut Pública i des del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS). La cloenda de l’acte tindrà lloc a tres quarts de dues.
FONT: gencat