Presentat el programa oficial de la XIX Fira Internacional del Cistell de Salt

Avui s’ha presentat en roda de premsa la programació de la XIX Fira Internacional del Cistell de Salt, la mostra que posa en el focus internacional els valors més positius de la nostra vila. I és que ja està considerada com la 2a fira més important d’Europa del món cisteller. El programa el podeu llegir en aquest enllaç.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha remarcat la total implicació de l’Ajuntament : “seguirem apostant i reforçant aquesta Fira, que col·loca Salt en el focus internacional d’aquesta artesania”.

També ha tingut un record pel mestre cisteller de Salt, Jaume Puebla, que va morir la passada primavera. Puebla, tot un símbol del món i dels professionals del cistell de la nostra vila, havia rebut el Premi Tres de Març, el màxim guardó que lliure l’Ajuntament.

El regidor de Territori, Àlex Barceló, ha detallat que, per primera vegada, hi haurà dues iniciatives que expandeixen la Fira més enllà del Barri Vell : “els concursos d’Aparadors i el de Plat de Tardor és una aposta per implicar encara més tota la vila”.

Per Carles Alcoy, de l’Associació de Cistellers de Catalunya, l’edició d’enguany “no té grans novetats”, però això no vol dir que hi hagi una disminució de la programació : “aquesta és una fira excepcional”, ha afirmat.

El proper cap de setmana, del 1 i 2 d’octubre, el Barri Vell mostrarà el millor de si mateix, tal com ha indicat Tona Torres, presidenta de l’Associació de Veïns. “Ens tornem artistes durant dos dies ja que decorem façanes i balconades”.

 

Fotografia : d’esquerra a dreta, Carles Alcoy, Tona Torras, l’alcalde Jordi Viñas i el regidor Àlex Barceló.