Enguany el rebrà el banyolí Miquel Aguirre. Què són els Premis Setè Cel de Salt ?

Des de l’Ajuntament hem informat que en l’edició 2016 dels Premis Setè Cel ha estat guanyador el banyolí Miquel Aguirre, que rebrà el guardó el 18 de novembre. Però què són els Setè Cel ? són els premis literaris de la nostra vila que els donem des de fa 9 anys en record de la llibreria del mateix nom situada al carrer Major i que, fins el 1997, va ser un centre de referència cultural i literari.

El que singularitza els Premis Setè Cel d’altres concursos literaris és una doble característica : la primera,  l’objectiu no és premiar novel·les originals, sinó les escrites originàriament en català que ja haguessin estat publicades. La segona característica és que la primera tria és popular. És a dir, la gent vota les novel·les que més li agraden. Les que reben més vots passen a ser valorades per un jurat qui, finalment, escull l’obra guanyadora.

Miquel Aguirre

Miquel Aguirre Oliveras (Banyoles, 1964) és escriptor i periodista, llicenciat en Història Contemporània per l’UAB. Escriu tan narració com assajos i estudis històrics.

En la vessant de literatura de narració, la seva darrera novel·la publicada “Els Morts no parlen” és la que ha guanyat el Premi Setè Cel.

La Llibreria

Molts saltencs recorden on era la llibreria “El Setè Cel” : al carrer Major, just al cantó de l’edifici municipal. La regentava Josep Paulí, un referent de la vila perquè no era només una botiga de llibres, sinó també un lloc amb inquietuds culturals i artístiques. També va ser un centre de lluita i reivindicació per aconseguir la secessió de Salt del municipi de Girona.

La llibreria va tancar el 1997. Una dècada més tard, i en record d’aquell centre cultural, l’Ajuntament va impulsar els premis amb el nom de la llibreria.

Fotografia : Miquel Aguirre, guanyador 2016 del Premi Setè Cel