El Pla Jove de Salt retorna amb 3 projectes : Joventut VIP, Llevadora i Debats

Aquest mes d’octubre retorna a la nostra vila el Pla Jove, un projecte engegat el 2007 per la regidoria de Joventut per ajudar a la joventut saltenca  a trobar les respostes a les necessitats de tots els i les joves de Salt d’entre 12 i 30 anys, en tots els àmbits que us poden afectar: l’habitatge, el treball, la formació, la salut, etc.

El Pla Jove retorna amb els 3 eixos principals : Joventut VIP (en anglès Persona Molt Important), servei de Llevadora i el “Parla amb la boca plena. Tant si voleu més informació com si voleu participar-hi, podeu consultar l’enllaç al web de Salt Jove.

Què és ser VIP? VIP és un projecte on es treballen les habilitats per a la vida a partir de la salut. Hi ha quatre fases del projecte: VIP 1, VIP 2,VIP Premium i com a novetat d’aquest any VIP Gold.

El VIP 1 es treballa a partir de tallers mensuals que l’agent de salut organitza per les i els joves. El VIP 2, es treballa la salut a partir del treball per a projectes. VIP Premium i Gold treballem a partir de l’Aprenentage-Servei.

El servei de Llevadora és una trobada setmanal en la qual s’ofereix un assessorament individualitzat o en parella de mètodes anticonceptius, malalties de transmissió sexual, primeres relacions, canvis en el desenvolupament dels adolescents entre altres.

Finalment, el “Parla amb la boca plena” és un projecte de diàleg i debat. Es pretén crear un espai de trobada de conversa de temes d’interès entre les i els joves.

 

Pla Local de Joventut

El Pla Local de Joventut, que inclou el Pla Jove abans detallat, és el marc general en el qual es treballa a Salt en el col·lectiu de joves. Els eixos J són: emancipació, cohesió social i participació

  1. Àmbits intervenció d’emancipació: informació, salut, educació, habitatge, cultura, lleure i esports
  2. Àmbit de cohesió social: Cohesió Social i equilibri territorial
  3. Àmbits de participació: associacionisme, interlocució i participació no formal

 

Fotografia de joves d’ús lliure de  www.stockvault.net