L’èxit del Festival Neu! de la Mirona de Salt garanteix la seva continuïtat

L’èxit del Neu! garanteix la seva continuïtat

El nou festival va incloure un mural d’homenatge a ‘Charlie Hebdo’

Unes tres-centes persones van assistir dissabte a la primera edició del Festival no internacional de música i altres arts Neu!, que va tenir lloc a La Mirona de Salt. L’èxit “en tots els sentits” d’aquesta primera edició garanteix la continuïtat del festival dirigit pel músic gironí Xebi Salvatella, que ja ha confirmat que hi haurà una segona edició l’hivern vinent –no necessàriament en les mateixes dates– i fins i tot ha anunciat un dels artistes que hi participaran: Smoking Bambino.

El primer Neu! va incloure, al llarg de vuit hores d’intensa programació, les actuacions musicals de –per ordre d’aparició– Xevi Pigem i La Casa en Llamas, Véase Pág. 57, Ljubliana & The Seawolf, Xebi SF i Els Galls d’Indie, Tom Hagan & The Sweet Lies, 13th Magic Skull i The Handclappers.

També s’hi va poder veure el documental L’aprenent de pilot, sobre l’estada a Mèxic de l’artista cellerenc Xevi Vilaró, i els artistes Nirvana Jiménez, Ilichone, AR Il·lustració i Pintura i AlCon Hector no només hi van exposar les seves obres, sinó que també van pintar un mural de prop de tres metres en homenatge a les víctimes de l’atemptat contra Charlie Hebdo: dotze calaveres a sobre de les quals hi havia una maquineta d’afilar llapis on es podia llegir “La haine” (l’odi), i tot plegat cobert per un intens vermell com a símbol de la sang vessada aquests dies a París. L’ambient de festival es va reforçar amb els menjars de la Caravana Bistrot i les parades de Moby Disk i Flamingos Vintage.

 

Salt. La Mirona. Ima