La tercera edició de les Sessions d’Actuació Clínica a EUSES de Salt, en marxa

Hi ha inscrites més d’un centenar persones del centre de recursos de la gent gran de Salt i se superaran les 2.000 sessions de fisioteràpia

Les Sessions d’Actuació Clínica (SAC) és una fórmula que es va implantar l’any 2013 i que no només s’ha consolidat amb el pas del temps, sinó que ha anat creixent i evolucionant. EUSES i l’Ajuntament de Salt (les persones s’inscriuen a través del seu centre de recursos per a la gent gran de la vila, coordinat pel regidor Josep Valentí) han renovat actualment una col·laboració molt satisfactòria per a les dues parts: d’una banda, permet als futurs fisioterapeutes realitzar pràctiques amb pacients reals i, de l’altra, que la gent del municipi que s’hagi inscrit en les SAC sigui valorada en primer lloc i rebi posteriorment un tractament específic de fisioteràpia durant un mínim de vuit sessions.

Les SAC s’inclouen dins l’assignatura d’Aplicació d’Agents Físics de segon curs del Grau en Fisioteràpia. En aquesta assignatura es posa en pràctica els coneixements que els alumnes han adquirit des que van iniciar el grau en assignatures com Anatomia, Fisiologia, Valoració en Fisioteràpia, Fonaments en Fisioteràpia, Massoteràpia, Teràpia Manual Osteoarticular, Cinesiteràpia i Biomecànica.

En funció de cada valoració, els pacients reben el tractament adequat a les seves dolències. Aquest pot anar des de massatges fins a estiraments, passant també per termoteràpia, aplicació de corrents, teràpies osteopàtiques, etcètera. Les SAC 2015 tenen lloc durant dues hores (de 4 a 5 el primer torn i de 5 a 6, el segon) cada dilluns i divendres.

EUSES SAC

FONT: EUSES