Serena Formiglio

Emprenedora

Si alguien lo puede hacer mejor que yo, yo también puedo superarme

La Serena sabia que volia cuinar des que veia a la seva àvia preparar la pasta cada diumenge. "A casa no compràvem conserves o brioixeria, ho fèiem tot nosaltres", diu la propietària de la pizzeria Quo Vadis de Salt recordant la seva infància. La Serena, a la que li agrada posar-se reptes, innovar i superar-se constantment, va decidir fa uns anys establir-se aquí, a Salt, des d’on intenta honrar els seus orígens.

Utilitzant sempre producte local, de la millor qualitat i buscant com millorar les receptes, intenta transportar-nos a la seva Itàlia. "Vull que quan vagin al meu país d'origen sentin que ja havien estat" i recorda com els seus clients, que sempre els costava sortir de la clàssica pizza barbacoa, ara proven de tot, fins i tot les famoses pizzes de massa de carbó vegetal. "Per mi, la meva màxima satisfacció és saber que quan els meus comensals es mengen les meves pizzes senten que és el millor que han provat mai", diu orgullosa.

Té ànima de competidora i lluita amb totes les seves forces per millorar cada dia. Va començar amb set anys cuinant unes patates amb la seva àvia i des d'aleshores mai ha deixat de cuinar, millorar la seva tècnica i les seves habilitats. Quan tenia vint anys va guanyar el concurs a la millor pizza de la seva zona per la seva originalitat i aviat es va posar a ajudar en el negoci familiar.

"Em vaig posar a fer pizzes per necessitat, perquè a casa ho necessitaven, però a mi m'agradava la pastisseria", i diu que per aquesta es requereix molta més precisió i pràctica. Tot i aquesta segona passió, per a ella ara la seva pizzeria és com un fill. “Li he dedicat moltes hores, molta feina que la gent no veu, suor i esforç, però és que és l’única feina que realment em satisfà”, diu.


https://www.instagram.com/pizzeriaquovadis/