Lluis Costa

Músic i productor musical

Com a músic, m’agrada posar la meva cullerada musical a tot el que gravo

Va començar amb un micròfon i un ordinador, gravant a la part del darrere del taller de pintura de la seva mare. Ara, té un estudi fet a la seva mida que ha batejat amb el nom de Soundclub i treballa amb la taula de mescles Studer que va retransmetre la cerimònia d’inauguració de les Olimpíades del 92. Per Soundclub han passat infinitat de personalitats del món de la música com la Rosario Flores o la Sílvia Perez Cruz i grans figures del doblatge com en Jordi Boixaderas o en Pep Antón Muñoz.

Una de les coses de les quals se sent més orgullós és d’haver gravat deu edicions de “Salt de Músics”, una iniciativa del municipi de Salt que donava l'oportunitat a grups de música joves a gravar les seves pròpies cançons de la manera més professional possible.

"Molts dels grups que van passar per aquí ara són músics d’èxit i amb molt de reconeixement", diu orgullós.

En Lluís va començar com molts d’ells. Va fer un grup de rock amb uns companys de classe, assajant cada dia en un moment en el qual el rock català vivia el seu primer boom.

De petit mai estava a casa. Tot el que necessitaven estava entre aquells quatre carrers a la frontera entre Salt i Girona. Es coneixien tots, els del Bar Ros, els botiguers i el de Can Costabella, fins i tot amb els bojos del manicomi amb els que tenien una bona relació.

Sempre ha dut Salt el cor, però amb el temps es va adonar que quasi no hi havia estudis de gravació a la província de Girona. “Tenia la necessitat de crear coses pròpies”, diu. I ho va aconseguir.

“Diguéssim que la meva vida a Salt transcorre aquí: al trajecte des de casa meva fins a l’estudi, on em passo tot el dia”. I ara treu el seu últim projecte, LUW, on ell mateix ha gravat la part instrumental, l’ha mesclat i produït. “Un disc fet al complet entre aquestes quatre parets”.


https://www.instagram.com/soundclubstudio/