Alba Casals

Fundadora Cal Cigarro

Per a mi, la pagesia és un projecte de vida

Sempre havia dit que volia ser veterinària. Mai ho ha arribat a ser, però el seu amor pels animals segueix tan intacte com quan era petita. Potser més i tot. Amb el seu pare com a referent i una llarga tradició de familiars treballadors del camp, l'Alba es va adonar que el seu lloc estava al costat de la natura.

Estava estudiant la carrera de ciències ambientals i, en un moment de crisi personal, va decidir fer un canvi radical i apostar per viure d'allò que més estimava: d'aprendre i ensenyar, de la natura i dels animals. Va decidir que volia gaudir de tot el que fes des d'aquell moment en endavant.

"Venim d'una pagesia on l'únic valor era treballar, però jo ho he convertit en un projecte de vida", explica l'Alba que, des d'aquell moment va decidir que era tan important la conciliació amb la part personal com la dedicació en allò que li feia feliç.

Així que, del llegat familiar, va construir un santuari rural. El projecte va començar amb un petit galliner, que aviat va ampliar amb un hort ecològic i va anar omplint a poc a poc d'animals i arreglant racons tan bonics com el seu preferit, aquell en el qual relaxar-se sota l'ombra d'un cirerer. "L'educació ambiental està molt de moda, però la rural no", diu l'Alba.

I és aquí on es va adonar que el seu projecte podia encaixar a Salt. Va convertir l'antiga granja de vaques de la seva família en un espai de pau i harmonia on hi ha la representació de tots els animals d'una masia tradicional catalana. Un lloc ideal pels casals d'estiu i pels tallers per a la gent gran. Per estar en contacte amb la natura, aprendre de cistelleria o d'herbes medicinals.

Un lloc per reconnectar amb un mateix i amb l'entorn, recuperar els nostres orígens i perquè, en definitiva, "el futur de tots pugui ser una mica millor".


https://www.instagram.com/calcigarro/