Fira del Cistell 2016 : Us enllacem l’àlbum de fotografies

La XIX Fira del Cistell ha finalitzat amb el bon regust de la feina ben feta, de la gran qualitat dels artesans presents, per la massiva assistència de visitants. Us donem les gràcies a tothom i us desitgem retrobar-nos l’any vinent, amb la vintena edició. Ara, resumim els premiats i altres fites d’interès.

Si voleu veure l’àlbum de fotografies, enllaceu aquí.

7è PREMI CICRA MODALITAT TRADICIONAL

Jesús Quintero, nascut a Conca i resident a Múrcia, és el guanyador en Cistelleria Tradicional amb la peça “COSTAL CON TAPA” . S’usa als camps del sud d’Espanya per recollir olives. És molt resistent i pot arribar a suportar un pes de 55 kilos.

 

7è PREMI CICRA MODALITAT ARTÍSTICA

Mònica Guilera, de Vilafranca del Penedès, és la guanyadora en Cistelleria Artística amb la peça que combina Transparència i Opacitat, que era el lema del concurs 2016.

1r PREMI MILLOR APARADOR ESTABLIMENTS DE SALT

La Farmàcia Ordis, del Passeig dels Països Catalans, ha estat l’establiment guanyador per la seva originalitat i composició, ajustat al tema (segons les bases, la decoració havia d’estar inspirada amb la Fira del Cistell :  des de peces cistelleres fins a qualsevol cosa relacionada amb aquesta artesania, com fibres vegetals, eines, etc).

EUSKADI, PAÍS CONVIDAT

El País Basc va ser el país convidat enguany. La seva cistelleria, basada en la fusta de castanyer, és robusta i amb un caràcter molt pràctic. L’exposició es va poder veure al Centre de la Gent Gran situat a tocar la Fira.

PEÇA GEGANTA : CISTELL PER A ROBA

L’artesà francès Philippe Chastenet va ser l’encarregat de crear la Peça Geganta 2016 : una cistella de roba amb la tècnica de À Jour, que combina resistènicia i lleugeresa.

A la galeria de fotografies, les dues peces premiades al CICRA, un bressol del País Basc i la Peça Geganta