Exposició d’escultures d’Antoniu Castaño al Servei d’Atenció al Ciutadà del consistori

Escultures al lloc de treball

L’artista Antoniu Castaño exposa la mostra ‘Un SAC de dones’ al Servei d’Atenció al Ciutadà del consistori

És el tercer any consecutiu que hi mostra les seves obres, tot i que no assegura si la iniciativa tindrà continuïtat.

Els ciutadans que aquests dies vagin al Centre d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament de Salt s’hi trobaran un entorn diferent a l’habitual. Des de principis de mes, aquest espai és l’escenari de l’exposició d’escultures Un SAC de dones, una proposta de l’artista i treballador municipal Antoniu Castaño. “L’objectiu és acostar l’art a gent que mai no aniria a una galeria i demostrar que el SAC no només és un espai de treball”, destaca l’autor. Així doncs, a cada una de les taules d’aquest espai hi ha durant aquest mes una escultura, totes dedicades a les dones.

És el tercer any que aquest autor exposa al seu lloc de treball, però enguany ha decidit donar el protagonisme a les figures femenines: “Jo sóc conegut com l’home del SAC perquè sóc l’únic home que hi treballa.” És per això que ha volgut “jugar amb la idea que tothom que treballa aquí són dones” i complir així una demanda repetida de les seves companyes de feina: “Els altres dos anys vaig exposar caps petits, però majoritàriament eren homes, així que elles reclamaven la presència de dones.” Aquesta exposició, però, no l’ha treballat com un conjunt: “Això no és una galeria, per tant, jo no ho he treballat com si fos una exposició per a una galeria, sinó que he arreplegat material que tenia. Això fa que totes siguin diferents. Si estiguessin fetes per a una exposició concreta potser tindrien una unitat.

La mostra es va inaugurar coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el vuit de març, i des de llavors ja ha començat a captar l’atenció dels ciutadans: “Hi ha gent que s’hi fixa, d’altres que no s’atreveixen a mirar-les de cara pel fet que siguin dones nues, i també hi ha qui ni s’adona que hi són”, reconeix l’artista. De fet, és conscient que “alguns poden entendre que això és com l’ordinador, que forma part del mobiliari”.

Tot i els tres anys que ja fa que tira endavant aquestes exposicions, Castaño no assegura que tinguin continuïtat en el temps: “Jo no em vull eternitzar. En no ser un espai expositiu, no es pot gestionar com a sala d’exposicions, per tant, no hem fet el pas perquè hi pugui haver una exposició d’algú altre i jo tampoc vull que això sigui el meu espai d’exposició. Ara tocava la tercera perquè faltaven dones, però de cara a l’any que ve ja ho veurem.”

Salt. Ajuntament. Foto de l'escultor i treballador de l'Ajuntament de Salt Antoniu Castaño que exposa al propi ajuntamemt, al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC). L'exposició és un homenatge a les dones del servei : Un SAC de dones ANTONIO Careto: No Foto: GLÒRIA SÁNCHEZ/ICONNA 7191#Jordi Ribot

FONT: Tot Salt