Engega el Festival Internacional de Teatre Amateur que divendres arribarà a Salt

El proper divendres, dia 26, Salt acollirà la representació de l’obra “La Mauvaise Conscience”, una de les peces teatrals seleccionades pel  Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), que avui comença i que oferirà representacions a una dotzena de poblacions gironines.

A la nostra vila gaudirem de l’obra a partir de les 22h. Té una durada prevista de 60 minuts i els actors recitaran en llengua francesa.

La peça teatral, titulada “La Mauvaise Conscience”(en francès, La Consciència Dolenta) exposarà el dilema que viuen molts africans : emigrar a Europa o quedar-se als seus països d’origen ?

La Mauvaise Conscience”  és una creació de la companyia de teatre La Rénédrame, de Dakar (Senegal). Els fundadors aposten per la investigació teatral, barrejant tradició i modernitat en totes les seves creacions.

FITAG 2016

La XVI edició del FITAG consolida la presència internacional dels grups amateurs. A l’edició d’enguany hi ha grups de teatre vinguts viguts de països com Argentina, Brasil, Egipte, Iran, Israel, Polònia, Senegal, Ucraïna, Uruguai o Xile.

També el creixement ha permès expandir els llocs on es representen les obres. Més enllà de Girona i de Salt, altres poblacions on es gaudiran de les representacions són Figueres, Sant Gregori, Puigcerdà, Palamós, la Jonquera, Sant Pere Pescador, Llançà, Vidreres, Besalú, Lloret de Mar i Maçanet de la Selva.

Fotografia de FITAG : un moment de l’obra que veurem a Salt