El primer segell dedicat a la vila de Salt es presentarà demà a la I Trobada del Col•leccionisme del Gironès

El primer segell dedicat a la vila de Salt es presentarà demà en la I Trobada del Col·leccionisme del Gironès, que es farà a la Factoria Cultural Coma Cros. El segell, de curs legal, està il·lustrat amb el campanar de la església de Sant Cugat i col·loca la vila en el panorama filatèlic mundial.

El nou segell ha estat dissenyat per Antoni J. Maqueda, president de la Societat Filatèlica de Girona. La seva intenció ha estat “homenatjar la vila de Salt”. Pel que fa a la tria de Sant Cugat, datada ja des del segle IX “és un símbol de la història i del patrimoni de Salt per això la vaig escollir”, ha indicat.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·lecció “Tusello”, una proposta filatèlica que permet a particulars dissenyar segells de curs legals.

Pel que fa a la I Trobada del Col·leccionisme, que tindrà lloc demà dissabte entre les 10 i les 20h,  es podrà gaudir de l’exposició filatèlia i de numismàtica antiga. Per completar l’exposició, i tot allò relacionat amb el col·leccionisme, també podrem gaudir de tres conferències, que tot seguit us detallem :

La primera a càrrec de Xavier Andreu exposarà l’exili republicà del 1939 a través dels documents filatèlics que ha localitzat.

La segona la farà Salvador Plantalech que parlarà del paper-moneda que molts municipis van editar i van posar en circulació durant la Guerra Civil (1936-1939)

Finalment, la tercera conferència serà a càrrec d’Albert Vilar, qui parlarà del col·leccionisme popular de monedes.

Us hi esperem !!