Divendres 14 : no us perdeu a la biblioteca Iu Bohigas l’estrena de l’exposició que lliga literatura, Salt i els Premis Setè Cel !!

La biblioteca Iu Bohigas serà l’escenari, el proper divendres 14, de l’inauguració d’una exposició titulada “Fragments de Memòria” de l’artita Carles Torrent Fajardo, conegut com a Carlets. La exposició lliga les escultures amb la literatura, i el nom de Salt amb el dels premis literaris de la nostra vila, els Setè Cel.

Es podrà visitar del divendres 14 d’octubre al dissabte 05 de novembre de 2016 en l’horari d’obertura de la biblioteca. La biblioteca es troba en la Factoria Cultural de la Coma Cros.

Carlets (Puigcerdà, 1953) és un dels grans ceramistes del país. Va membre fundador del col•lectiu d’artistes “Memé Detràs”. En formà part activament fins a la seva dissolució el desembre de 2006. Ha exposat per diversos països d’Europa i també exerceix de professor  a l’escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà.

La exposició “Fragments de Memòria” és, en paraules de l’artista, “un petit record a la meva mare i la meva àvia, que van ensenyar-me a llegir”.

 

Premis Setè Cel

Els premis literaris El Setè Cel els va posar en marxa l’any 2007 l’Ajuntament de Salt, amb l’objectiu de fomentar la lectura i la creació literària.

Aquests premis s’han batejat amb el nom de “el setè cel ” en homenatge a la llibreria més emblemàtica que ha tingut Salt i que va tancar les seves portes ja fa més de deu anys. La llibreria era una de les icones comercials del carrer Major, a tocar l’edifici de l’Ajuntament.

Opta a aquest premi qualsevol novel·la editada en català entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any en curs per part d’un autor en actiu, a proposta dels saltencs i saltenques, els clubs de lectura i els usuaris de les biblioteques públiques mitjançant votació en butlletes que es repartiran a les biblioteques públiques de les comarques gironines i en el web de la Biblioteca Iu Bohigas de Salt.