Les Cuineres de Salt oferiran cinc plats tradicionals al Fira Tast

Un any més, el col·lectiu Cuineres de Salt seran presents al Fira Tast, la mostra gastronòmica i de degustació que té lloc al Palau Firal de Girona.  Les Cuineres oferiran cinc plats tradicionals, fets amb productes de l’horta saltenca i altres aliments típics de la cuina casolana de la nostra vila i, per extensió, de la cuina catalana.

Els plats que oferiran les nostres cuineres són : “pota i tripa” ; “bacallà amb samfaina” ; “ mandonguilles amb sèpia i pèsols” ; “vedella  amb bolets” i “faves i pèsols a la catalana”.

En voleu formar part ?

Les Cuineres de Salt és un grup obert a qualsevol persona que vulgui sumar-hi esforços, il·lusions i coneixements. Si teniu ganes d’apuntar-vos, envieu un correu a l’Àrea de Promoció de l’Ajuntament de Salt : promociodelaciutat@salt.cat

Aquest col·lectiu va néixer a Salt l’any 2002. Des del 2002, els objectius de les Cuineres de Salt són recopilar receptes de cuina tradicional catalana, i especialment, les pròpies de la nostra vila. Prova de l’èxit d’aquesta iniciativa han estat els dos llibres publicats i totes les aparicions, com a TV3, cursos i tallers que fan arreu de Salt, i també a altres indrets!.

La cuina de Salt ha estat tradicionalment molt lligada als productes de les hortes de la vila : salsafins, pèsols i les verdures i fruites pròpies de cada estació.

 

 

Fira Tast

El visitant compra tiquets de degustació per valor d’1€  i els va bescanviant entre les més de 300 degustacions diferents que hi ha a la fira, totes elles amb un cost d’entre 1 i 3 tiquets.

D’aquesta manera, aconseguim tastar una gran varietat de productes, des d’entrants, primers o segons plats, postres i begudes de tot tipus, per un preu molt econòmic.

La Fira comença avui i tindrà les portes obertes fins diumenge 9 al Palau Firal de Girona.

 

Fotografia : les Cuineres de Salt el juliol passat.