BLACK MUSIC FESTIVAL 2015

BLACK MUSIC FESTIVAL 2015 ARRIBA ALS 18.000

EL BLACK MUSIC FESTIVAL  2015 ARRIBA ALS 18.000 espectadors per segona vegada consecutiva.

BLACK MUSIC FESTIVAL 2015En els darrers 2 anys el festival s’ha consolidat com una cita multitudinaria que aposta per la música de qualitat.

El Black Music Festival ha tancat la seva catorzena edició amb pràcticament la mateixa xifra d’assistents que la edició anterior, de més de 18.000 persones. Aquesta xifra podia haver estat superada si no hagués estat per la suspensió per malaltia del concert de Richard Bona, el qual tenia gairebé tot l’aforament venut i també la suspensió del tast d’instruments i el concert de pintura i música al carrer.
La clau d’aquesta gran afluència ha estat com ja va ser l’any anterior la presència del festival al carrer, que s’ha consolidat com un dels grans atractius del festival, alhora que els concerts de pagament segueixen mantenint l’interès del públic.
La música negra deixa de ser minoritària.
El festival sempre s’ha caracteritzat per no ser un festival d’artistes «de moda» o «mainstream», apostant més per la qualitat musical que no pas per l’efecte mediàtic dels artistes. Aquest fet va fer que als inicis fos un festival més de culte o per amants del gènere, però darrerament la tendència està canviant i el gran públic està descobrint el soul, el blues, el jazz i el funk com a estils que incorpora al seu imaginari musical quotidià.

En les anteriors edicions i sobretot en aquesta darrera, s’ha vist un gran interès per a la descoberta de nous artistes: Myles Sanko o The Coup han estat les grans revelacions del festival, quan a priori no eren molt coneguts a casa nostra. També destacar el talent musical català, que s’ha fet més present que mai: La Girona Jazz Project va donar una lliçó musical al concert conjunt amb Maceo Parker. L’Espectacle SOULES va deixar literalment bocabadats als assistents i amb propostes molt potents com la de The Gramophone Allstars Big Band mostren el grandísim moment qualitatiu que estem vivint a casa nostra. El BMF2015 ha batut rècords en repercussió mediàtica amb un increment de visites al web d’un 12,80% respecte a l’edició anterior, o un increment gairebé del 15% en l’activitat generada a xarxes socials relacionada amb el festival. En aquest aspecte cal destacar també la gran cobertura mediàtica que ha tingut el festival d’enguany des de la inauguració el 28 de febrer fins al tancament el 21 de març.

 

BLACK MUSIC FESTIVAL 2015