ERAM curs arts esceniques

Arrenca a Salt amb vint estudiants la primera carrera de teatre de Catalunya

El director Xavier Albertí pronuncia la lliçó inaugural del nou Grau d’Arts Escèniques de la Universitat de Girona

Els primers estudis universitaris de teatre de Catalunya van quedar ahir oficialment inaugurats a Salt amb una conferència de Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya.

Un total de vint alumnes -la meitat de les 40 places ofertes- han començat les classes a l’escola ERAM, un centre adscrit a la UdG i que té la seu a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt.

El Grau d’Arts Escèniques és un dels dos nous títols propis que aquest curs posa en marxa la UdG; l’altre és el Grau en Innovació Alimentària, que es cursa a l’Escola Politècnica.

“Estem contents de tenir vint alumnes i més si tenim en compte ques es tracta d’un estudi nou i encara poc conegut”, va explicar ahir en declaracions a aquest diari Eduard Molner, cap d’estudis.

Entre el professorat del Grau d’Arts Escèniques hi ha noms per enlluernar els amants del teatre, com ara Lluís Homar, Carlota Subirós, Xicu Masó, o Xavier Albertí, al costat de professors de llengua i literatura com Jordi Sala o Albert Rossic.

Segons Molner, els estudiants seguiran durant els dos primers anys matèries comunes d’interpretació, dramatúrgia i direcció, entre altres, per entrar el tercer any en el camp de l’especialització a partir de matèries optatives que els orientaran cap a un o altre de la trentena d’oficis que es considera que seran accessibles a la sortida de la titulació.

Els graduats en Arts Escèniques trobaran un mercat laboral en el camp de la gestió, la docència, la comunicació, entre altres oficis relacionats amb les arts escèniques, per descomptat la interpretació, direcció i disseny d’escenografies.

L’escola ERAM parteix de l’avantatge de tenir el Grau en Audiovisual i Multimèdia, que permet compartir algunes assignatures d’interès per als que busquen formació en matèria teatral.

D’altra banda, segons Eduard Molner, sense l’existència de Temporada Alta seria “dificilíssim” intentar implantar aquest grau.

“Es parteix del fet que Girona i Salt són un pol de les arts escèniques gràcies al festival i ens basem en una col·laboració estretíssima des del moment que molts artistes de Temporada Alta fan lliçons i alguns són professors del grau”.

Molner afegeix que els alumnes es converteixen, d’altra banda, en els primers espectadors del festival, i fins hi tot hi podran presentar produccións que seran treballs de fi de carrera.

El pla d’estudis, concebut per Xavier Albertí, es marca com a objectiu aconseguir un professional capaç d’interpretar, capaç de conceptuar i capaç de dirigir.

Font: Diari de Girona